mandag - torsdag : 08.00 - 17.00 /Fredag : 08.00 - 15.30

Book et lægeopkald nu

DEXA kropssammensætning

DEXA kropssammensætning

Nordic Reumatologi tilbyder nu, som en af meget få klinikker i Danmark, en ultra-præcis DEXA-scanning til måling af kropssammensætningen. Dette nye tilbud er ideelt for en bred vifte af patienter, herunder dem, der er involveret i specialiserede vægttabs-, kost- og træningsprogrammer, har brug for specialiseret opfølgning i forbindelse med genoptræning eller rehabilitering, eller søger afklaring og opfølgning af knogle-, fedt- og muskelmasse ved kostinterventioner.

DEXA-scanning, som står for Dual-Energy X-ray Absorptiometry, er anerkendt som den mest præcise metode til at analysere kropssammensætningen. Anvendt i forsknings- og elite-sportsmiljøer verden over, giver denne teknologi mulighed for nøjagtigt at måle din fedt- og muskelmasse, knoglemineraltæthed, og mere.

Med DEXA-scanningen kan vi kortlægge de præcise områder, hvor du øger eller mindsker fedt- eller muskelvæv, analysere kropssymmetrien og måle fordelingen af fedt-, knogle- og muskelmasse i hver kropsregion. Det er også muligt at spore behandlingsrespons og ændringer i kropssammensætningen over tid. En særlig vigtig funktion er evnen til at identificere det såkaldte ’viscerale fedt’ – fedtet omkring dine indre organer, som udgør en væsentlig risiko for livsstilssygdomme som sukkersyge og hjertekarsygdomme.

DEXA-scanningen kan desuden fastslå dit BMR, eller basal metabolisk rate, som viser det minimale kaloriebehov din krop har. Denne information er uvurderlig for at planlægge dit kalorieindtag, hvad enten målet er vægttab, vægtvedligeholdelse eller vægtøgning på en sund måde.

Hos Nordic Specialklinik er vi dedikerede til at tilbyde denne avancerede service, der giver vores patienter en dybere forståelse af deres kropssammensætning og sundhedstilstand. Uanset om du betaler selv, har en sundhedsforsikring, eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti, tilbyder vi denne service på højeste faglige niveau for at støtte dig i at opnå et sundere og mere afbalanceret liv.

DEXA-skanning

Hvor stor er stråledosis ved en dexa-skanning?

Stråledosis ved DEXA-skanning er ekstremt lav og betragtes generelt set uvæsentlig. Typisk er den effektive dosis fra en helkrops DEXA-scanning til kropssammensætningsanalyse i området helt nede omkring 1 til 5 mikrosievert (µSv). Til sammenligning får man en stråledosis på ca. 40-100 mikrosievert (µSv) ved en flyrejse fra København til New York, og den naturlige baggrundsstråling, som en person modtager hver dag, er omkring 6.6 mikrosievert (µSv). Stråledosis ved en DEXA-skanning ligger ekstremt langt under det niveau, man ville blive udsat for under medicinske diagnostiske procedurer som en CT-scanning på sygehusene (> flere tusinde mikrosievert).

Lad os hjælpe dig!

Der er typisk ingen ventetid for private eller forsikrede patienter hos os. Hvis du har brug for en tid, er du velkommen til at ringe eller skrive til os. 

Mandag - Fredag: 12.00 - 14.00